65-51-E/01 - Stravovací a ubytovací služby
ŠVP: Kuchařské práce
| Délka přípravy: | 3 roky |
| Podmínky přijetí: | Zdravotní způsobilost potvrzená lékařem |
| Způsob ukončení přípravy: | Závěrečná zkouška - výuční list |
| Zabezpečení odborného výcviku: | areál školy - tř. Národní Svobody |
Stručný popis oboru (učební plán):
|
Absolvent učebního oboru vykonává jednoduché práce při výrobě a podávání jídel. Typickými činnostmi, které absolvent vykonává, jsou příprava a ošetřování základních druhů surovin a potravin určených k výrobě a expedici teplých a studených jídel a nápojů, vlastní výroba teplých a studených jídel a nápojů, výdej pokrmů, jednoduchá obsluha a základní úklidové práce. Absolvent je schopen po příslušné praxi vykonávat i náročnější kuchařské práce. Učební obor připravuje žáka na výkon stanoveného okruhu pracovních činností povolání kuchař. Absolventi se uplatní v zařízeních poskytujících stravovací služby. |